fokus

allt handlar om fokus. så tänk inte på munsåren på läpparna, förkylningsblåsor och spårvagnssnörvlande. tänk inte på jobbkaos och vakna måndag morgon klockan sex igen. tänk inte på transaktionskontots hånande under-levnadsstandard-besked eller nästa månads räkningar. tänk inte på att du fortfarande bäddar sängen med dubbel uppsättning kuddar och täcken av ren vana. tänk inte på busskortet som går ut innan du har råd att köpa nytt. tänk inte kalorier och jävla tjocknojan. tänk inte på vikariatet som tar slut och sparpengarna som tog slut redan i september.

tänk på att vakna utsövd med en förkylning som känns hundra gånger lättare än under gårdagen, snart dansfrisk igen I tell you. tänk på att bli bjuden på frukost och tänk på linnégatan en dag i oktober när solen skiner och att köpa vin och liljor till sig själv med dragspelande gatumusikanter i bakgrunden. tänk på att skratta inombords åt sin egen klyscha och komma fram till att allt är klyschor i en del av ett identitetsskapande och det enda man kan göra för att bli komplex är att blanda dem. tänk på att billighetshandla mat och fylla kylen, tänk på energirycket när hela lägenheten storstädas och en sån antites till husmor som du till och med överväger tanken på att baka bröd. tänk på svamlandet imorse om att byta lägenhet och köpa en blender till fruktdrycker. tänk på långpromenad med musik i öronen i ruddalen. tänk att du drack fem öl igår och inte känner dig det minsta bakfull. tänk på gårdagskvällens lovebombing. det finns människor som håller din hand och ber dig stanna kvar på arbetsplatsen. det finns människor som skriker I love you och får dig att lova att de får vara din extramamma. det finns människor som berättar om sina punkår under 70-talet, om hur de blekte håret debbie harry-blont och rymde till london efter att ha hört london calling på vinyl, för att umgås i londons punkkretsar och se clash när det begav sig. tänk på deeptalks och hur det finns människor som lägger huvudet på sned för din skull. tänk på att det finns människor som tycker så mycket om dig att de står ut med dig t.o.m. när du poserar med ett paris hilton-omslag på toaletten eller kör din carolina gynning-imitation för femtielfte gången och fortfarande förväntar dig att folk ska vika sig av skratt av den. tänk på en madrass till förfogande klockan två på natten och någon som väcker dig med ett flin och redovisar nattens snarkningar och fisar från ditt håll utan att du behöver skämmas. tänk ugnen som snart är varm, en vinflaska som ska packas i väskan och fest och alkoholrus ikväll.

fokus. det behöver inte vara svårare än så.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>