Smisk, samtal och twitter

Igår gjorde jag förmodligen mitt underligaste, men också mest intressanta, reportage hittills. Tillsammans med fotografen Johan Palmgren begav jag mig till Kopparberg och gjorde ett hemmahos-rep hos Hans Scheike och de två kvinnor som han bor med.

Jag hade en etisk diskussion med mig själv innan. Han är dömd brottsling, har avtjänat ett straff. Hur gör jag ett reportage som både är objektivt och öppet, utan att vare sig ge honom upprättelse och glorifiera eller vara så kritisk att samtalet inte kommer någonstans?

I mitten av februari, i nästa nummer av Rocky, får ni avgöra huruvida jag och Johan lyckades under en dag av samtal, smisk och kaffe på maten.

Jag twittrade även en del under dagen. Korta ögonblicksbilder, mellan intervjuer och fotografering. Det fungerade över förväntan, jag kunde återge saker utan att ge det reportagets ramverk och 140 tecken objektivt betraktande funkade relativt bra. Det verkar i alla fall ha uppskattas av en hel del.

För den fulla storyn får ni dock läsa Rocky.

8 thoughts on “Smisk, samtal och twitter”

  1. Med tanke på miljöbesk i tweets:en lär inte rep:et blir sämre. Ser fram emot februaris Rocky!

  2. Spännande! Hoppas vi kan få en länk sen. Twittrandet var ju hur intressant som helst att ta del av.
    Hittade din blogg igår och läser den med stor behållning!
    Om honom: Han har sonat sitt brott och har rätt till en andra chans. Det har alla. Men han tycks ju fortsätta på samma sätt, eller..?

  3. Hans Scheike är förstås ingen höjdare som person vad jag förstår och inte speciellt sexig heller, men att se BDSM som nåt slags politisk hämndaktion (coolt när kvinnor ger män smisk, men usch för motsatsen…) som det skymtar i ditt twittrande, är helt ointressant. Personer som tänder på den undergivna rollen gör det ofta för att de ser det som en källa till inre styrka, disciplin och kärlek. Inte för att de tror att den som binder och piskar dem är Guds utvalde eller för att ställa till med nån sots anti-vaniljhappening.

  4. Justine: Jag är hemskt ledsen om det har uppfattats så av mina tweets, kan du ge något exempel? Jag skulle aldrig se BDSM så och håller med dig i dina åsikter, så det är tråkigt om jag gett upptryck för något annan av typen som du beskriver.
    Däremot var jag förvånad över att Scheikes kvinnor också smiskade och då män, så därför kanske jag twittrade om det. Det är helt enkelt någonting som jag inte tycker har framkommit i media tidigare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>