2 thoughts on “Dagens Aftonbladet-krönika”

  1. Jag håller med om att Kissie inte är roten till allt ont, eller för den delen unga människors ökade psykiska ohälsa, och jag tycker heller inte att hon har någon skyldighet att vara en bra förebild, det har ingen. Men samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att det är ganska äckligt hur hon i bloggen klankar ner på andra unga kvinnor som tjocka (läs: normalviktiga) och fula samtidigt som hon beskriver i bloggen hur hon bantar (trots väldigt låg vikt) och opererar om hela sin kropp för att bli “snygg”. Man kan ju inte påstå att hon slår ett slag för att bekämpa idealen direkt.
    Och visst kan väl unga människor ha förmågan att tänka kritiskt, jag har själv som vuxen människa den förmågan men nog påverkas jag av normer och ideal ändå (kanske inte just från Kissie dock), och jag vet hur mycket man påverkas som ung, speciellt om man redan mår lite dåligt.

    Äh, vet inte riktigt vad jag vill säga om det hela, mer än att jag tycker att kissie verkar vara en mycket osympatisk person, och som offentlig sådan med ett stort antal unga läsare mycket väl kan påverka dessa personers självkänsla.

    Därmed inte sagt att det inte finns viktigare faktorer kring ungas hälsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>