3 thoughts on “Två gånger Jobbjägaren”

  1. Tack för att du bryr dig Elin! Dina programidéer var klockrena, min humor är väldigt likartad. I TV-världen finns det inga gränser för vad man kan sjösätta, så här finns iallafall en som väntar på avsnittet “Är du smartare än en Försäkringskassanblankett?” Tur att man får ha kvar sin humor i FAS3…

  2. Visst verkar det vara ett sjukt förljuget program (som Petter Larsson också påpekar i en vass text i Aftonbladet) men det förljugna sitter helt enkelt i de attityder och det maktspel som skiner igenom. Ingen som gått arbetslös en längre tid lär bli förvånad över om coacherna i tv pratar mumbo jumbo eller om ruffiga krokben och minimalt förtäckta hotelser från arbetsförmedlare och coacher beskrivs som varm och hurtig omsorg om de lealösa och arbetslösa. Att “jobbgaranti” inte brukar vara något annat än tomma ord har vi vetat i typ sju, åtta år. Och att arbetsförmedlingen orienterar sin verksamhet enbart efter sina egna rutiner (ett dokument som säger att du gått på jobbklubb i sex månader och som är undertecknat av nån smömosare är värt tio gånger mer för arbfarm än om den arbetssökande kan *demonstrera* att han förstår flera språk flytande, i tal och skrift, långt över den nivå han har betyg på – gissa vilket av dessa en arbetsgivare sätter värde på?) är något som typ alla inskrivna där vet men som är okänt i mainstreamdebatten. Arbetsförmedlingen slutade helt att vara proaktiv nån gång i slutet av 90-talet, åtminstone för de sökande som har passerat studenten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>