Anti-informationsmongo

- Men vadå, säger exmannen, när vi tehänger i hans kök på måndagkvällen, säg inte att du missat gyllenhammar/zandén-grejen!
- Öh va?
- Men är du helt off? Hur har du kunnat missa det? Jag har faktiskt undrat varför du inte har bloggat om det, säger exmannen upprört.

Det är då jag inser att jag under mina två veckor i Norrland gått in i den så oerhört efterlängtade anti-informations-kuvösen. Jag har varken läst någon av de rikstäckande tidningarna, inga bloggar mer än vännernas, inte sett en enda nyhetssändning eller läst några debattinlägg. Jag har inte haft en enda åsikt om någonting. Jag är, precis som han påpekar, helt off. Jag har dessutom inte ens reflekterat över hur off jag blivit. När Gyllenhammar/Zandén var kåtfrustrerade i Grekland var jag förnöjsamt lycklig i ett norrländsk torp med surströmmingsdoft och vackra kalhyggen. Sket väl jag i, vad som skrevs på Internet.

Helt plötsligt slår det mig att mitt samlade informationsflöde de senaste två veckorna består av lokaltidningens rapporter om en stundande älgjakt och att alla ungdomar i Strömsund inte hatar muslimer (way to go Östersundsposten), lite OS-sändningar och en brittisk dokumentär med den svenska titeln Hjälp! Jag kan inte sluta fisa!.
Huruvida det sistnämnda ens bör räknas som information vette fan. Men det enda jag tänker skriva i frågan om gyllenhammar/zandén är att den brittiska dokumentären ändå hade betydligt mer substans och vettigt innehåll än deras inlägg.

7 thoughts on “Anti-informationsmongo”

 1. ja det där hade jag också missat, och skönt var väl det. det är ju inte ens välskrivet. usch vad upprörd jag blir på sånt trams.

 2. Jag missade det inte men önskar lite att jag hade.

  Det kan vara ganska skönt att leva i radioskugga då och då.

 3. ano: hurra för journalisten som skrev artikeln framförallt. missa inte slutet då artikeln helt plötsligt slutar handla om moskébrännande och sammandrabbningar mellan invandrare och inbodda strömbor och istället handlar om vad victor ska göra under lördagkvällen.
  “hänga hos en kompis, sitta utanför hembygdsgårn på en bänk eller spela fotboll.”
  jaha, okej?
  jojo: ja jag orkar liksom inte ens reagera på det.
  julia och linda: det var fantastiskt skönt, verkligen.

 4. Googlade på ditt namn och fick upp följande ;
  “Tack för svar, Elin – men jag tror inte termen slampa går att erövra, …. Den kan man köpa genom att maila mig eller via vulkan.se. elin.grelsson@gmail.com …”

  Nu till min fråga, vad kostar den ?

 5. paul: HAHAHAHA. jag har också sett det! (naturligtvis, jag har ju googlat mitt namn med jämna mellanrum). sjukt roligt. maila mig så kan vi diskutera priset.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>