Dagen idag är en märklig dag

Den gick och blev dagen då jag satt sista punkten i min tredje, och hittills största, genomarbetning av romanen.
Jag hade satt en deadline på mig själv till sista oktober. Sedan vet jag inte vad som hände.
Jag tror att det dels handlade om att leva i symbios med mina karaktärer och vara tvungen att skriva varje dag för att jag fick panik av att lämna dem mitt i obehagliga scener. Dels en sjuhelvetes massa inspiration, längtan efter att få stryka allt dåligt och kill your darlings-lusta. Dels vetskapen om all artikelresearch och annat jobb som ligger och väntar och som jag inte riktigt kunde ägna mig helhjärtat åt för att romanen är det kuligaste av allt att jobba med. Dels var det nog bara för att det varit så kul att skriva den här vändan att jag helt enkelt inte kunnat låta bli.

Nu ska manuset lämnas för läsning, korr och kommentarer. Sedan ska jag lägga sista handen på det. Det känns skönt att jag inte är riktigt klar än. När det sker kommer förmodligen den stora separationsångesten.

6 thoughts on “Dagen idag är en märklig dag”

  1. åh, åh, åh.. wow! tror jag kan säga redan nu att jag kommer stå på kö utanför bokhandeln den dag romanen kommer ut!

  2. Anna, maria och Underlandet: Tack och ja, det är spännande.

    Lisa: Aj men fan..du hann se det inlägget :=) Jag ska ta upp tipsandet sen, men nu var det i artikelresearchsyfte och sen kom jag på att det inte var så smart utifrån artikeln jag skriver och jaddajadda hemligt. Eller jag vet inte, men jag ville ta det säkra före det osäkra i alla fall.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>