Mellan Khemiri och Kelis

Jag har en vän som ett tag hade den klassiska bilden av Simone de Beauvoir och Jean Paul Sartres möte med Che Geuvara uppsatt på väggen. Ibland brukade hon peka på den och säga:
- Jag skulle kunna göra vad som helst för att få ha varit med vid det mötet och samtala med dem.
Jag kan tänka mig att det finns dem som kommer att tänka på mötet mellan Obama och Springsteen på samma sätt. Som det The Boss-fan som jag är blir jag själv lite tårögd.
Men det som på riktigt gör mig tårögd och får hjärtat att bulta är Jonas Hassen Khemiris möte med Nas (och Kelis, som också sitter med i rummet). Jag kom helt av mig och glömde allt jag skulle göra nu under eftermiddagen när jag istället fastnade i Khemiris idolbeundran av Nas.

Han låter exakt som jag skulle ha gjort om jag fick träffa Nas. Vi skulle ha suttit där och pratat i munnen på varandra om One love och The world is yours och hur varje textrad som Nas har skrivit får oss att tro att den är skriven just för mig. Där Khemiri tappade orden skulle jag ha fyllt i om Play on playas livräddande funktion för mitt brustna hjärta och hur jag inleder mina skrivardagar med att lyssna på Represent.
Jag skulle ha pratat med Kelis om femme och slampighet, styrka och intellekt kombinerat med världens tightaste röv och jag och Nas skulle ha delat en spliff och pratat mänsklighet och universialism. Sen skulle jag ha drabbats av mitt livs största kåtslag, mellan Khemiri och Kelis och troligtvis börjat gråta av ren idolfånighet. Jag skulle också ha fått ett signerat ex av Illmatic och en I kissed a girl and I liked it-kyss av Kelis.
Det hade varit fantastiskt. Jag borde ha varit där.

5 thoughts on “Mellan Khemiri och Kelis”

 1. Omn jag fått medvara vid Nas-mötet hade jag fällt in en kommentar om hur många gånger K.I.S.S.I.N.G har tröstat mig efter avslutande av messiga relationer.

 2. ÅH GUD JA. Satt också helt förstenad imorse med dn och levde mig in i intervjusituationen.

  Ja man skulle varit där.
  Men… jag bor ju i stockholm, så ikväll bär det av till rock the bells där ingen mindre än NAS spelar!

  jag kommer svimma.

  puss och adjö, elin!

  /Rut

 3. Jonas H Khemiri. Vilken man, smokin’ hot och vad som verkar vara en fantastisk hjärna. Minns när han var med på Babel special. Mmmm. Måste genast kolla in det samtal du pratar om.

 4. isabelle: åh ja!

  Rut: tell me! hur var det?! fuck shit att jag inte tog mig iväg till sthlm.

  knödel: jaa men guuu. (i hemlighet ser jag ju vår gemensamma beundran för Nas bara som ännu ett tecken på att det blir jag och han tillslut. tyvärr delar jag förmodligen den ambitionen med typ en större andel 80-talistbrudar som gillar litteratur och smarta hjärnor i kombo med vackert utseende).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>