Semantiklärarinnan, live and uncut

Förresten, kommer ni ihåg semantiklärarinnan?
Yeah well, igår var jag bjuden på fest med highschool/collegefilmstema vilket äntligen gav mig en chans att få gestalta min egen porrfilmsgestalt (jaja, vi drömmer alla om olika saker här i livet. förf. anm.).
Det var lågklackade skor, hög pennkjol, skjortblus instoppad under kjolen, glasögon med svarta bågar och penna bakom örat (när den hängde sig kvar eller överhuvudtaget syntes).
Det underligaste var att det visade sig att lärarinnan var mitt mest gångbara alter ego någonsin. Det vill säga hon var den som jag på något sätt inte behövde gå in för att gestalta, låtsas vara eller som bara var en yttre utklädnad. Jag blev semantiklärinnan.
Redan på förfesten såg jag på mina vänner med glasögonen på nästippen och ingav, enligt dem, en sådan myndig uppsyn att folk slutade säga emot mig. Jag framlade privatlivsteorier med uppstramad rygg och glasögonen nonchalant viftande i handens grepp för att understryka relevansen av det totalt irrelevanta och ickevetenskapliga som jag framhöll som evidens.
Jag suckade åt min vän, klädd som Britney i Hit me baby one more time-videon, och kallade henne för klassens slampa. Mina vänner började tillslut räcka upp handen när de ville tala.
Lärarinnans outfit gav mig helt enkelt möjligheten att vara precis en sådan dominant besserwisser som jag ju är, men i alla fall försöker dölja litegrann.

Tanken bakom semantiklärarinnan var också att hon skulle vara extremt frigid och bitter och ha ägnat all sin tid åt att läsa språkfilosofi, snarare än att ha knullat. Hon skulle stå och moralisera på dansgolvet över de förtappade ungdomarna, fram tills att någon frigjorde henne med satslära i praktiken. Men det visade sig räcka med några drinkar, bästa sällskapet och ett fördjävla fint dansgolv för att semantiklärarinnan, redan efter några timmar, sågs dansa så våldsamt att glasögonen for i golvet och gled över dansgolvet, blyertspennan tappades ner i tårtan och klassens slampa blev uppdansad i en tryckare.

9 thoughts on “Semantiklärarinnan, live and uncut”

 1. Du var så snygg att jag nästan hoppade av high school så vi kunde ha vårt förhållande utan allas fördömmande blickar.

  Tack för att du pyntade min fest med ditt vackra jag, med eller utan glasögon och penna!

 2. Kulturbloggen vill ha tips på unga bloggare som skriver om bl a politik och kultur (till skillnad från alla “dagens-outfit” m.m). Är det OK att jag tipsar om din blogg? Managermamman P.S i så fall: heter den “sakerunderhuden”, eller?!

 3. dummie: kolla in originalinlägget för fler förslag.

  soy: tack själv, fantastiska prom queen, för en helt underbar fest!

  dgh: det var det.

  sofia: ja det var ju den där truliga gothtjejen som satt och ifrågasatte allting hela tiden. det ska alltid finnas nån bråkstake som ifrågasätter auktoriteten. suck.

  managermamman: älskar dig som min manager (älskar dig alltid, men älskar att du ÄR min manager, du fattar)

 4. Hm, fanns det möjligtvis en professor i engelska på festen? Eller var det två fester med samma tema i Göteborg den kvällen månntro?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>