Det absolut sista man ska läsa när man försöker peppa sig själv till att äntligen skriva klart sin roman

Meningsbyggnad under all kritik, men framför allt, tror hon verkligen på det här själv? En sak framgår i alla fall med all önskvärd tydlighet: Killar med humor är inte Grelssons grej. Grelsson vill ha tråkigt. Hon vill diskutera tankar och känslor hela kvällen. Blir det för jobbigt tar man en cykeltur. Nästa kväll är det dags igen, känslor och tankar för hela slanten, möjligen påtar man lite med basilikan. Kväll tre nämner man ett par Bergmantitlar men sen är det känslor och tankar igen. Med avbrott för tvätt. Kan man över huvud taget föreställa sig något TRÅKIGARE?

Ja, möjligen. En roman skriven av Grelsson. Kanske tur att hon begränsar sig till debattartiklar.

Läs Karin Stensdotters fetdiss på Axess här.

Uppdateringskommentar: Jag är alltså inte sårad, ledsen, självhatisk eller livskrisande av den här texten och har definitivt inte lagt ner romanskrivandet. Jag tycker hennes kritik är jättekul. Men fortsätt gärna skriva om hur grym jag är i kommentarerna i alla fall, I like that.

18 thoughts on “Det absolut sista man ska läsa när man försöker peppa sig själv till att äntligen skriva klart sin roman”

 1. Jag kanske är ett unikum, men jag tycker den där vardagsskildringen låter… mysig? sund? trevlig? Inte tråkig iaf.

  Hur som helst, skit i kritiken (den var inte speciellt konstruktiv). Jag vill läsa din roman!

 2. Kände att jag ville skriva något. KS har ju inte förstått sammanhanget. Inte de som kommenterat heller.

  Sen kom jag på att de nog inte vill förstå. Så jag ska inte spilla krut på det. Men skrattar lite. Aftonbladetbimbo. Jag som inte egentligen vågar skriva här för att du är just inte det.

 3. “De värsta idioterna är de kvicka”. Tror det var Churchill som sa det, och ack så rätt han hade. För visst var det jävligt roligt skrivet.

 4. Men brinn. Stensdotter, alltsa.

  Jag lovar att hänga pa laset till bokhandeln den dan din roman kommer ut, och jag är inte den enda.

 5. Fuck fuck fuck fuck fuck för fan vad förbannad jag blir om du tar åt dig av det där. Nu tar du och går igenom din blogg från början till slut och läser kommentarerna du har fått genom åren i stället. Läs det och enbart det. MMkay?

 6. karin känns lite ofräsch tycker jag, för att inte tala om älsklingarna som lämnar kommentarer om pånyttfött hopp när kvinnor kritiserar feministerns svammel. du tar säkert inte detta på blodigt allvar men ändå, shake it. du är bättre!

  all värme,
  c

 7. Åh, en klassisk feministbashning! Den där har vi ju läst förut. Ganska många gånger till och med.

  Av Stensdotters utgjutelse kan man utläsa ett par saker:

  - Hon har förmodligen legat under en sten hela hösten eftersom hon har missat kontexten till din aftonbladettext. Helt. Slarvig research kallas det visst.

  - Hon känner sig hotad av möjligheten till andra mansideal än hennes eget. Varför skulle hon annars använda dyrbart medieutrymme till meningslösa personangrepp.

  - Hon har läst i din blogg men vill inte kännas vid det.

  - Hon har inte förstått det hon läst. Alls.

  Här ute i stora världen, utanför Axess-sfären, är vi annars ganska många som ser fram emot den där romanen. Fram till dess njuter vi av tänkvärda, roliga och välskrivna bloggtexter.
  /P

 8. ni är så fina!
  och for the record tyckte jag att dissen var väldigt rolig. människor har kommit med mkt mer konstruktiv kritik här på bloggen, som jag tagit till mig av. den här var mer roande.
  och såklart påverkar den inte mitt romanskrivande på ngt sätt. bara så ironiskt att jag hittar den precis NU när jag skulle sätta mig med slutkorrigeringar.

  mvh/aftonbladetbimbon

 9. Ja det är hennes reaktion. Det kommer säkert komma fler som skriver sådant till dig. Och som har gjort innan.

  Ju mer arga och upprörda en del blir desto mer har du berört även dem som kanske inte vill behöva tänka ur ditt perspektiv, eller bli berörda. Arg kritik är inte dålig kritik och arg kritik betyder inte att du är dålig.

  Jag skulle säga att det är tvärtom Elin. Du är grym, och dina ord likaså.

  Pepp-kram.

 10. Äh. Bläh. Fånigt. Jag kommer läsa din roman utan tvekan och antagligen gilla den skitamycket. Meningsbyggander hit och dit, (haha, jag skrev hot och dot först, det lät spännande) substansen är viktigare, enligt mig. Keep up the good work för fan!

 11. Alltså, Axess-bloggen tycker jag inte är så mycket mer än bittert gnäll från människor som känner sig akterseglade i det svenska medielandskapet; uteslutande reaktioner på andras utspel dessutom. Väldigt synd och sjukligt tröttsamt, tidskriften Axess är däremot väldigt välskriven och innehållsrik tycker jag.

  Eh, bry dig inte, var det väl egentligen bara jag skulle säga.

 12. Fröken Lisa: ja exakt och tack för fina ord och pepp-kram. det fattade jag ju när jag började få hatkommenterarer. fan, nu börjar jag provocera folk. (äntligen!)
  det enda jag på riktigt tog åt mig av var det där om dålig meningsbyggnad, för att jag skämdes så mycket själv – som språknörd – över min okorrigerade text med dåligt språk på Newsmill.
  får aldrig hända igen!

  pangea: tack, I will!

  Per K: alltså jag gillar ju tidningen Axess som fan, det jag läst av den. det var väl därför det ändå kändes lite. kritik från random blogg är lättare att ta än från en skribent från en bra tidning. men tack för infon om hur deras blogg är :=)

  ano: haha ja, true dat.

  och stort TACK och WOW till er som varit inne och kommenterat hennes text till mitt försvar och kritiserat hennes text. jag såg det igårkväll och blev på riktigt tårögd. ni skriver så bra saker, ger så bra kritik och skriver så fina saker om mina texter att det inte är klokt. ni är så fina, återigen.

 13. haha, dålig meningsbyggnad är döden för mig med :) Att bli anklagad för alltså….

  Allvarligt talat var det inte så dålig meningsbyggnad i dina inlägg eftersom de var sk “debattartiklar” vilket ofta innehåller kortare meningar med tydliga avdelningar. Och om man ser till Stensdotters eget inlägg består det till 50% av din text så…. vad betyder det?! ;)

  Sen ska man komma ihåg att det alltid är lättare att kritisera andra än att själv komma med orginaltexter. Det finns en anledning till att det är så vanligt att gnälla på andra men när man frågar vad dom tycker blir det “ehh, ja men du är i alla fall alldeles för krävande och dum i huvudet”.

  Jag vill läsa bok.

 14. Jag vill också bara skicka pepp Elin. För du är jävligt bra på att skriva, och du behövs, det du skriver är viktigt!

  Jag tycker för övrigt att det är lite coolt att du börjar bli så känd att du får såna här påhopp. Det är nu du måste börja suga åt dig av berömmet och skita i den okonstruktiva kritiken.

 15. chall: ja, du har helt rätt i det och jag är så glad för alla som påpekat det i Stensdotters artikel. att hon faktiskt mest citerar mig och tycker jag verkar tråkig.

  ano: håller fullständigt med!

  veckat: jag tycker också det är lite coolt :=) och jag suger åt mig mer än någonsin, jag har blivit rätt bra på att ta påhopp märker jag. för ett år sen hade jag lipat i flera dagar över en sån här text. men jag har nog vuxit in i det, tror jag. tack!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>