6 thoughts on “Same same, but different class”

 1. Det bästa var ändå alla piffiga tanter i hatt som “väntat sååå länge på det här”. Hela balunsen känns värt det enkom pga dem.

 2. Absolut, samtidigt är det skönt att han inte börjat prata som de gör på östermaaalm…

 3. pangea: Åh, jag missade dem men fint att några uppskattar balunsen på riktigt.

  It’s gonna be fine: Ja, jag älskar dialekten! Verkligen ingenting neggo.

 4. jag tycker det var lite sött (läs Supersvenskt och nativt och ärligt) att han sa mitt uppialltihopa “jag är ju naturligtvis nervös just nu” och “det har väl varit som en västanfläkt förr mot vad komma skall”.

  Jag tyckte inte dialekten var ngt jag tänkte på. Däremot tonfallet och tonläget – djupt, lugnt och långsamt. Precis som talpedagogen rekommenderar när man ska upp på scen eller svara på frågor i en mikrofon.

  vad gäller hela historien vet jag inte vad jag ska tro förutom att en liten del av mig blev lite ledsen att dom “kör internationellt ringbeteende” med sten till henne och ingen ring till honom. (stenen till henne är väl iofs som överklassen gjort ett tag men men…) Så länge som dom inser att det inte blir någon “överlämnning” av Victoria till DAniel i kyrkan eftersom det inte är en svensk/historisk (eller ens kyrlig) tradition)

  /buttertösen som trots allt är glad att dom äntligen får gifta sig och vara som alla andra…

 5. jag tycker det var lite sött (läs Supersvenskt och nativt och ärligt) att han sa mitt uppialltihopa “jag är ju naturligtvis nervös just nu” och “det har väl varit som en västanfläkt förr mot vad komma skall”.

  Jag tyckte inte dialekten var ngt jag tänkte på. Däremot tonfallet och tonläget – djupt, lugnt och långsamt. Precis som talpedagogen rekommenderar när man ska upp på scen eller svara på frågor i en mikrofon.

  vad gäller hela historien vet jag inte vad jag ska tro förutom att en liten del av mig blev lite ledsen att dom “kör internationellt ringbeteende” med sten till henne och ingen ring till honom. (stenen till henne är väl iofs som överklassen gjort ett tag men men…) Så länge som dom inser att det inte blir någon “överlämnning” av Victoria till DAniel i kyrkan eftersom det inte är en svensk/historisk (eller ens kyrlig) tradition)

  /buttertösen som trots allt är glad att dom äntligen får gifta sig och vara som alla andra…

 6. Ockelbo-dialekt ger bonn’vibbar, det är nog universellt. Men som tidigare nämnts, det är väldigt skönt att han fortfarande talar så; det ger åtminstone mig hopp om att han har viss verklighetsförankring.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>