Tiotusen tyska bögar och en annan form av avhållsamhet innan äktenskapet

GP har en ny, mastig satsning på söndagstidningen. Fylligare och längre är parollen, utifrån att man oftast har mer tid att läsa morgontidningen då. Bra så, förutom att hälften av artiklarna inte verkar publiceras på nätupplagan.

I pappersupplagan idag finns bland annat en artikel om Sverigedemokraternas huvudfrågor inför EU-valet i juni.
Jag vet, jag vet. Vi måste börja ta SD på allvar. Politiker från de andra riksdagspartierna måste börja ta debatten. Vi måste bekämpa deras argument.
Men förlåt, det blir så svårt ibland. När “det turkiska hotet” är den viktigaste frågan i deras valkampanj, med motiveringen “70 miljoner turkar får fri rörlighet till Sverige”, är det näst intill omöjligt att inte genast dra referensen till “tiotusen tyska bögar” och sätta kaffet i halsen snarare av skratt än av oro.

Här finns även en artikel om hur de få gym som funnits tillgängliga för saudiska kvinnor stängt efter myndigheternas ingripande. Tidningskrönikörer, aktivister och bloggare kämpar mot beslutet med den ironiska parollen “Låt henne bli fet”.
Schejk Abdullah al-Mania förklarade i tidningen Okaz häromdagen att det är viktigt att unga flickor avstår från att sporta, eftersom häftiga rörelser gör att de riskerar att förlora oskulden.
Det intressanta är alltså att en av Saudiarabiens främsta religiösa auktoriteter är medveten om felaktigheten i myten om mödomshinnan, dvs att den bara försvinner vid penetrerande samlag. Dock är väl det här ett praktexempel på situationer där teoretisk kunskap inte leder till bättre praktik. Mödomshinnan är fortfarande så viktig att det är bättre att unga kvinnor får problem med diabetes och högt blodtryck än “förlorar oskulden”.

4 thoughts on “Tiotusen tyska bögar och en annan form av avhållsamhet innan äktenskapet”

 1. Ja, det är läskigt med SD. Ännu läskigare är det att den där Turkiet-fientligheten, som jag förstår det, är en ganska utbredd och accepterad ståndpunkt i de flesta konservativa kretsarna nere på kontinenten; åtminstone den polska och tyska -rumsrena – konservatismen gör väl ofta ett stort nummer av att Europa minsann är ett kristet projekt, och att Turkiet av den anledningen borde hållas utanför.

  Och det är såklart rätt uppenbart att Turkiet har en bra bit kvar innan det är en fullgod demokrati; men just utsikten att kunna integreras i EU har ju också lett till en hel del goda reformer. Otäckt att SD har en hel del röststarka medhållare nere i EU-parlamentet i den här frågan.

  Men jo, den där parollen lät onekligen rätt mycket som en Hassan-sketch. Vilket är fallet med förvånansvärt många uttalanden från SD, alla försök till professionalisering till trots.

 2. Per: Absolut. “Hotet från Turkiet” handlar väldigt mycket om islamrädsla tror jag och det finns starka krafter inom EU som försöker förhindra deras medlemsskap med avsaknaden av demokrati ofta bara som en täckmantel.

  Isabelle: HAHAHA. ÅH HERREGUD. Läste ditt inlägg nu. Nu måste jag skratta igen. Och gråta. Samtidigt.

 3. Jag har ett vagt minne av att SDU för några år sedan ville prioritera att kidsen skulle lära sig fornnordiska framför ett mesigt tredje språk i högstadiet/gymnasiet.
  Några egentliga argument för saken hade de dock inte, när de ställdes mot väggen. “Det är coolt med fornnordiska” vill jag minnas att det tyngsta argumentet löd.

  Som Havamal-fanboy kan jag ju iofs. också vurma lite för fornnordiska, men kanske inte så pass mycket att jag vill göra politik av det…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>