Sälj mig dyrt

Tack och lov för mina fantastiska gästbloggare som håller fanan högt här medan jag snurrar runt och gör tusen saker förutom att blogga. Här skrivs det krönikor och däremellan gästar jag Kvällspasset både igår, idag och en av timmarna imorgon och sedan är det de där hemliga projekten som måste hållas…ja hemliga. Men notera att det bara är pepp, inte gnäll.

Imorgon inträffar det som kan komma att säkra denna drömtillvaro i ett halvår till, med start första september. Ett företagarstipendium som ger mig ekonomiskt grundbidrag och coachning för att utveckla min företagsverksamhet på heltid kan bli mitt, om jag gör bra ifrån mig på morgondagens intervju.

Så tell me: Varför ska Elin Grelsson bli heltidsföretagare som frilansjournalist, projektledare och föreläsare? Hur marknadsför jag mig själv bäst imorgon? Ge mig tips!

10 thoughts on “Sälj mig dyrt”

 1. jag ser dig lite som en akademisk version av feministkrönikörerna på nittiotalet innan de blev dåliga. du snappar upp fenomen och problem som väldigt många människor berörs av, & problematiserar och teoretiserar så att man får nya perspektiv och ibland också hittar lösningar. det är så inspirerande!

 2. För att det behövs någon med både jävlar anamma och teoretiska kunskaper för att skapa en god praktik. Do it.

 3. Vad skall du sälja? Vilka är kunderna? Har de några pengar och hur intresserade är de av att köpa de varor/tjänster du säljer?

 4. för att en massa smarta människor som oss läser bloggen så klart. Skulle helt klart vilja ha dig som föreläsare, projektledare och fortsätta läsa vad du skriver även om du nu råkar skriva det som frilansjouralist snarare än bloggare. Tänk vidare vilken fanbase du skapar helt utan resurser och förklara hur du vill nå nya målgrupper, och vad du tror att du har att bidra med till dem..

 5. Det låter jätteelakt att säga att jag inte kommer på något, men det handlar om mig och inte om dig. (It’s not you, it’s me.)

  Men jag är väldigt nyfiken på svaren.

 6. Jag kom på! Du ska få göra det för det skapar arbetstillfällen – för mig, när du säger “Jag jobbar bara om jag får ha Julia som redaktör”.

  (Håller tummarna, förresten – låter skitcoolt.)

 7. Kanske nåt om att du på kort tid har byggt upp ett starkt personligt varumärke som debattör och skribent? Oj, jag suger på sånt här.

 8. Hm, börja med att fundera över hur mycket de vet om medievärlden, så du vet hur högt olika meriter smäller hos dem. Det som alltid är bra är väl att du på kort tid etablerat flera återkommande uppdrag (P3, fast krönikör på lokaltidning etc). Fundera på hur du bäst beskriver bloggens tillväxt och allt som den har genererat på ett sätt som de förstår, det kan handla om nätverk, varumärkesbyggande men håll det konkret och beskriv vilka du har kommit i kontakt med och vad det har gett. Bloggbok, Vulkan-showcase etc.

  Något som man ofta försummar vid stipendieansökningar är att visa inte bara hur bra man är utan också varför man just nu skulle kunna göra så mycket med just de pengarna. Framhåll att du är i en etableringsfas, att du har blivit ett namn för rätt personer men nu behöver visa uthållighet, och med de pengarna skulle kunna genomföra de planer du tydligt skissat på. Jag tror man ska vara rätt konkret och säga att man behöver hyra en kontorsplats eller vad det nu är, och så förklara varför. Alltså visa vad man tänker göra med pengarna och att det verkligen gör skillnad för en och att de skulle komma till god nytta. Att de får mycket för pengarna när de ger dem till dig helt enkelt.

  Typ.. något sånt. Konkretion. Så skulle jag tänka i varje fall. Var söker man inför nästa omgång? ;-)

 9. TACK för alla tips. Jag tror att det gick bra, men samtidigt är det ju ett projekt för att hjälpa folk att starta upp sina företag dvs man får inte vara för framgångsrik redan heller. Så de sa rakt ut att får jag det inte beror det på att jag kommit “för långt” med företaget redan. Vi får se.

  Gabriel – kolla in drivhuset.se och se om de har Spira-verksamhet i din del av landet också.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>