Claes Elfsberg makes me wanna bash my head against the wall

Claes Elfsberg: Ja och om vi tittar på FI så ser vi ju att det är en klart övervägande del av kvinnor som röstat på dem vilket ju inte är så förvånande.

Sören Holmberg: Hur menar du då?

Claes Elfsberg: Ja det är väl inte så anmärkningsvärt när de profilerar sig så stort i jämställdhetsfrågor.

Sören Holmberg: Jo… men det finns ju ingen anledning till att även vi män inte skulle engagera oss i det. Det kan ju vara värt att tänka på.

Claes Elfsberg: Om samhället var jämställt behövdes inte FI.

Sören Holmberg: Det här är ju en rejäl framgång för Feministiskt Initiativ och för Gudrun Schyman inte minst.

Claes Elfsberg: Ja också fick de ju mycket uppmärksamhet genom den här stora donationen från Benny Andersson.

Sören Holmberg: Ja det är ju möjligt att det finns en Benny-effekt här.

Claes Elfsberg: Ja! Money money money! Mamma Mia! Det finns många namnförslag på den där effekten.

16 thoughts on “Claes Elfsberg makes me wanna bash my head against the wall”

 1. hahaha jag vet, hela kvällen var han anti- fi. :) och så fort de kom på tal hände något med intonation och röstläge.

 2. Jag tyckte att det var bisarrt redan igår. Men i skrift här och nu ter det sig helt sjukt. Snacka om objektiv journalistik! (Eller låta sina egna värderingar skina igenom mellan det de verbala raderna?)

 3. Det enda som möjligtvis kan vara lite positivt, är ju att han ger Gudrun en massa poäng utan att veta om det.

  Men respektlöst som fan.

 4. Till Elfsbergs försvar vill jag gärna påpeka att han sa inte "mummel mummel protest", utan "Om samhället var jämställt behövdes inte FI." Vilket är en rätt god poäng.

 5. Ano: Tack! Jag hittade inte klippet på SVT-play och var tvungen att citera ur minnet och minns inte vad han sa, men räknade med att ngn skulle fylla i. Nu kan jag ändra i texten.
  Och jag tycker inte att det räddar honom på något sätt. Han framhåller ju fortfarande att jämställdhet är en kvinnofråga.
  Fruktansvärt partisk journalistik som aldrig hade accepterats kring mer etablerade partier.

 6. Det var väl ingen jättebra dag för kommentatorer överhuvudtaget igår. Tänker på Peter Wolodarski som antydde att PP tagit väljare från SD, snacka om att han nog inte lämnar DN-huset så ofta som han borde, det är om något vitt skilda väljargrupper…

 7. "om samhället var jämställt behövdes inte FI"

  där sa han det ju själv.

 8. Rasmus:
  Fast det fastställdes ju i vallokalsundersökningarna att många PP-väljarna annars hade röstat på SD.

 9. Anonym: Det måste jag kolla upp, det verkar ju helt sjukt, i min värld är det som att säga att FP snor röster från V men så är väl detta också de yttersta tiderna…

 10. Nu valde jag bort att titta på debaclet till förmån för datande, men av det lilla jag såg så framstod Claes som mer än mossig.

  Claes: "Bloggar och kååmjunitys, kan vem som helst surfa in på dom…"

  Avgå.

 11. Rasmus: Tror det var 19% av PP-väljarna (i vallokalsundersökningen) som hade stått och vägt mellan PP och Sd (och alltså slutligen bestämt sig för Sd). Gillar inte alls tanken på att var femte piratpartiväljare diggar Sverigedemokraterna.

  Skulle vilja se kommentatorerna uttrycka sig lika partiskt kring, säg, centerpartiet. Kommer aldrig hända.

 12. Skilj på SD-väljare och SD-sympatisörer, nog tog piraterna missnöjesväljare som vill proteströsta på vad som helst utanför etablissemanget men det är inte samma sak som att dessa sympatiserar med SD eller ens har läst vad de står för.

  Fi får fenomenalt mycket medietid relativt hur marginella de är och jag tror att det är helt och hållet Schymans förtjänst, hon är otroligt skicklig som kampanjpolitiker. En stark comeback efter foajékissande och deklarationstrubbel!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>