3 thoughts on “Tydliggör maktkonflikterna inom EU”

 1. Ah, det var en väldigt bra text tycker jag. Vet inte om jag kan vidareutveckla så mycket mer än så, men det känns som att du satte fingret på faktiska problem i EU. Även om jag är väldigt positiv till projektet i sig, eller åtminstone tror att motsatsen vore en katastrof, är det ju rätt uppenbart att det finns en tendens till… utslätning. Det är otäckt när folk inte känner att valet angår dem, eller att besluten som tas där inte angår dem, och det är ännu otäckare när politiker tycks vara ganska nöjda med det upplägget.

 2. Problemet är att om man vill skapa en europeisk politisk arena med en tydlig opposition så måste man ta ett tydligt steg i federativ riktning…

 3. Vill man uppmärksamma EU:s och USA:s samarbetade makt på allvar måste man förstå följande:

  EKONOMI KAN OCKSÅ VA KULTUR OCH DESIGN

  Nu börjar kulturen och designen gå in i ekonomin.

  Vill ge ett kulturtips till alla grafiker och gulsmeder, silversmeder, det skapa egen valuta, görs vackra mynt med konstnärliga motiv. Som all annan konst så reflekterar man över samhället. Här är ett av samhälles problemen som syns i och med detta kulturprojekt, samt ekonomiska projkekt som är igång nu.

  Det sker motstånd emot bankerna och Federal Reserve, som exempelvis Liberty Dollar. Men grundaren blev arresterad av FBI.

  FBI Arrests Bernard, Kevin, Sarah & Rachelle The battle for a value based currency has begun!

  Detta känner nog en del läsare redan till, men nu är faktiskt något liknande på väg att hända i Sverige.

  På Piratpartiets forum så har Torgny Persson, VD för Liberty Silver gått ut med att han nu vill göra ett pirat-silvermynt/guldmynt för att uppmärksamma och bekämpa politikernas och elitens egentillskansade rätt att skapa pengar ur tomma intet! Ett designat ekonomiskt system.

  Detta är tydligen i nuläget mer ett informations projekt, men vem vet vart detta kan sluta om detta piratmynt säljer bra, i stöd för att bekämpa Federal Reserve?

  En annan sak värt att notera är att Piratpartiets kärnfrågor är att bekämpa Privata monopol och skadliga Monopol. Med tanke på Krisen så kan ju privata Federal Reserve anses vara både ett skadligt och privat monopol.

  Så att bekämpa privata och skadliga monopol genom att försvara rätten för konkurrerande valuta kan mycket väl ligga i linje med Partiets politik.

  Läs mer själva om detta på forumet:
  Pirat-valuta

  Kolla även in Företaget Liberty Silver och vad de sysslar med i övrigt. det här med pirat-valuta eller piratmynt kan verkligen bli intressant att se hur det utvecklas. Jag ska nog köpa lite mynt, om det dyker upp.

  LIBERTY SILVER

  Detta kultur ekonomiska projekt, kan nog bli något, eller varför inte starta ett eget liknande kultur ekonomiskt projekt. Låt oss skapa Pirate bay valuta!

  Silverpiraten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>