Men beställer blogginlägg av andra, det gör jag

Häromdagen skickade jag ut en förfrågan på Twitter om inte någon kunde skriva något klokt och bra om Kajsa Ekis Ekmans kritik av Arena (och i viss mån Bang).
Niklas Hellgren var en av dem som jag helst såg skrev någonting. Det gjorde han och både bra och klokt blev det. Läs här.

Uppdatering:
Fler reaktioner på Ekis Ekmans text finns hos Gustav och Ulrika.

One thought on “Men beställer blogginlägg av andra, det gör jag”

  1. Ok, kommentar skulle levereras om den artikeln!

    Kort då: Det ligger något i kritiken och det kan leda till en intressant diskussion. Tyvärr är kritiken rätt svepande, ironiskt nog får man väl säga. Men det är ju berömvärt att försöka spränga sig ut, svära i kyrkan etc. Sen kan man tycka att Arena blir orättvist utpekad, men det är en samlingspunkt för många skribenter och brandar man sig som Sveriges ledande samhällsmagasin öppnar man sig för sådan kritik.

    Och: jag tycker det är intressant: Just nu har vi samhällstidningar som aldrig förr, kulturtidskrifter och bloggar och queerbokhandlar och festivaler och vad som helst. Ändå, i politiken, och den förhärskande "berättelsen" om det samtida Sverige får detta just nu nästan inget genomslag. Är det bara Monas och Ohlys fel? Eller kan det ligga något i att vi helst skriver för varandra? På bloggar kan vi sitta och bekräfta varandra och plocka poäng internt i all evighet, det är ju bra och uppbyggligt. Men i tidskrifter och tidningar, är det fel att försöka nå ut? Nej, och man kan prata både om ekonomi och exempelvis kön och genus och queer och vad som helst, och på ett begripligt och utåtriktat och engagerande sätt, men det är svårt…

    Jag ogillar annars det där att angripa någon fellow skribent för att vad den "inte säger" (med underförstådda, passiv-aggressiva anklagelser för att denna andra skribent inte gör tillräckligt i en kamp som vi alla antas vara skyldiga att delta i) Därför vill jag inte skriva en hel bloggpost som kritiserar Kajsa Ekis Ekman för det hon "inte säger" om vad Arena "inte säger"…. (men shit, det blev en ganska lång kommentar…)

    Istället, så får man försöka "säga något" själv då. Jag ska försöka bli mer produktiv med det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>