Heliga Admin i himmelen

Bland annat Joakim och Kajen har redan skrivit om Svenska Kyrkans digitala böner.
Jag tycker att det är smått fantastiskt. Det är så bra att det görs till ett fritt forum där vem som helst får komma till tals. Får tacka och uttrycka sina böner. Sedan ta del av andras böner och söka på de ord man vill.
Det här är precis vad kyrkan ska vara. Det här är precis vad internet ska vara. Ständiga möten och ett sätt att se varandra och bli sedd. Utan förbehåll eller restriktioner. Några korta sökningar på ord som “tröst” och “ångest” visar vilket behov som det finns. Kanske inte av att få böner uppfyllda, men att i alla fall få uttrycka dem. Uttrycka hur man känner och vad man vill, oavsett om man är troende eller inte.

Läs och skriv digitala böner här.

Fotnot: Inläggets titel är hämtat från en bön med inledningen “Heliga Admin i himmelen, ge mig tröst och ett snabbare bredband.”

One thought on “Heliga Admin i himmelen”

  1. Det finns nog få som inte håller med om att det viktigt att få uttrycka sig fritt.. Internet är bra på det sättet, än så länge relativt få restriktioner och förbehåll. Restriktioner och förbehåll hittar man väl fler av i kyrkan och de andra religiösa samfunden, vilket hindrar människor från att uppmärksamma varandra och sig själva på det sätt som i praktiken skulle kunna betyda något.

    ("Plz good, befria kommande generationer från religionernas förtryck. Om du har tid över får du också gärna befria mänskligheten från det utbredda och tilltagande semikolonsmissbruket.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>