Orka, orka


Den här veckan känns lite bättre. Jag och Gustav ser Man tänker sitt och dricker drinkar på Social. Äpple- och honungsdaquirin är ljuvlig, men jag borde kört på en enkel Fidel Castro som final efter den sockerchocken istället för att gå vidare på Gustavs sliskförslag som smakade som en grogg på Nettos persiko-iste.
Jag börjar kurser igen, finner min plats på universitetet igen, och hetsar däremellan med projektplanen inför doktorandansökan som ska vara inne om några veckor.
Jag är glad, lycklig, men när tröttheten slår till är den inte smygande, den slår ner och förlamar mig.
Jag tycker att livet är roligt igen, kan inte min kropp bara hänga med på drinkkvällar och långa föreläsningar om skolastiker och semiotik eller artikelpitchar och middagar med vänner?
Det är frustrerande att inte orka, jag bara måste orka.

Uppdatering: Nej, jag vet, man måste inte orka. Inte mer än allt som är primärt just nu. Men det är svårt att låta bli. För mycket som är roligt, engagerande, intressant. Hela tiden, saker som engagerar.

7 thoughts on “Orka, orka”

  1. jag HATAR när kroppen inte samarbetar fastän man inte vill något hellre än att hinna med allt allt allt. jag önskar att jag sov bättre eller knarkade eller något.

  2. Alltså, jag vet inte om vi träffas tillräckligt ofta för att jag ska få komma med förnumstiga råd i din blogg men i alla fall… jag tänker att det är rätt viktigt att man ger akt på den där tröttheten, och kommer ihåg att man behöver dödtid också för att orka med. Jag är rätt dålig på det också, det är ju alltid roligare att välja något socialt eller intellektuellt stimulerande.
    Äsch, jag försöker väl bara säga vad Julia sa också. Man måste inte orka med allt. Man kanske inte ens bör orka allt. Jag försöker själv lära mig det där.

  3. Kan du inte flytta till Stockholm? Då kan vi ses skitofta och promenera runt och prata om sånt här och sen kan vi ligga på varsin spikmatta och hyperventilera bort kvällen. Puss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>