Tips och trötthet

Malmö Högskola webcastade nu under kvällen från skiftesföreläsningen om feministisk porr med bland andra Joanna Rytel och Mariah Larsson. (Tack Johanna Nylander för tipset).
Mariah Larsson var klart vassast i sin analys av bland annat Dirty Diaries mottagande och pratet kring skattefinansieringen (vilket hon även diskuterar här, bland annat med en hänvisning till min, Gustavs och Åsiktstorpeds diskussion på Twitter).
Föreläsningen kommer att ligga ute på skiftesföreläsningarnas hemsida inom kort och den är väl värd att titta på. Dessutom fick man se två Dirty Diaries-bidrag i sin helhet, Joanna Rytels och Ingrid Rybergs.

Men till nästa gång en skiftesföreläsning med ett sådant här omdiskuterat och uppenbarligen kontroversiellt ämne ska webcastas – snälla Malmö Högskola, ta bort chatfunktionen. Den skulle i bästa fall kunna upprätthålla sitt syfte, dvs att även låta de som följer föreläsningen via Internet ställa frågor till föreläsarna. Idag drog den istället till sig horderna från Mordor som verkar kunna nosa sig till feministiska porrdiskussioner som orcher letar hobbits med tanke på hur de anföll på Malmö Högskolas hemsida.
Det fina i kråksången var väl att de visade på den här debattens nödvändighet, trots allt. Chattens argument bestod av att de vill knulla feministtjejer i röven (är det här jag ska bli upprörd? please explain). Ett annat fint moment var när de först spyr galla över Joanna Rytels sexism mot män för att i nästa sekund börja diskutera över huruvida hon är söt eller jävligt ful . Naturligtvis ägnas sanslöst mycket tid åt att prata om att deras skattepengar minsann ska gå till – ja just det – VÅRD, SKOLA OCH OMSORG.
Ingen chans att man någonsin kan förklara för dem hur de skjuter sig själv i foten, men å andra sidan tar jag inte debatter med folk som skriker “kommunister! cencur!” så fort man efterfrågar en sansad debatt.

7 thoughts on “Tips och trötthet”

  1. Håller med om allt till 100%, herregud vad de där typerna är förvirrade. Till slut kom jag på att jag kunde zooma casten så jag slapp se chatten men råkade komma tillbaks till den ett par gånger och kunde inte hindra mig själv från att säga åt dem att de var dumma i huvudet och borde hålla käften. Det är väl som de säger om att argue with fools, people from a distance can't tell who is who.

  2. Åh, var det du som var den underbara David som tipsade mig om att zooma casten? Du räddade mig från total härdsmälta. Fram tills att jag också råkade komma tillbaka till chatten på slutet dvs…

  3. Och David, kan inte du börja blogga igen? Jag kan inte gå in och läsa ditt senaste inlägg om medel/arbetarklass och nostalgiskratta hur länge som helst.

  4. Åh vad snällt! Jag funderar på det men det är så svårt att livspussla sammanhängande texter med hobby-ADHD. Speciellt när min kära skunkdagbok tävlar om uppmärksamheten.

  5. Wow, tack, vad fina ord!

    Jag har precis börjat rota i det där med chatten, kanske kanske kommer det något på min blogg om det så småningom. Om det är lönt? Men det är ju också en del i mottagandet av DD.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>