Till Sveriges alla redaktörer och tidningsmakare

Hur kommer det sig att ingen av er ännu hookat Helena Bergman som relationsrådgivare, sexkrönikör eller dylikt? Det är faktiskt en skam. Här har ni Sveriges relationssmartaste, roligaste, mest genomtänkta och öppensinnade relationsskribent. Queer och poly, utan att för den sakens skull hänfalla åt äckliga klyschor om att allt är kärlek. Istället är hon faktiskt den enda relationsanarkist som jag hittills har träffat som förmår att både se bortom normer kring hetero- och monogami, men ändå är hård kring respekt, trygghet och regler sinsemellan.
Hon är en icke-dömande rådgivare, utan att för den sakens skull inte våga säga vad hon tycker och ha åsikter. Dessutom är hon förbannat rolig, erfaren, infallsrik och har en mängd perspektiv som inte framkommer i media idag.

Släng ut era heteronormativa, monogamivurmande så kallade “experter” med huvudet före och tillsätt någon som faktiskt har förmågan att hjälpa och inspirera människor på riktigt.

7 thoughts on “Till Sveriges alla redaktörer och tidningsmakare”

  1. Det är när du vågar möta dej själv som du kommer att inse att en relationsexpert inte behövs. Man måste bottna i sej själv, inte bara hålla hakan över vattenytan. Förhoppningsvis hittar du dit, inte för din egen skull, utan för din nuvarande/framtida partners.

    /Groucha Marx

  2. Du får väl twittra det till Jan Helin? Frågan är om det skulle sälja fler tidningar.

    Låt folk forma sin egen sexualitet och relationer utifrån sin egen vilja och sina egna känslor utan en massa "experter" och kommersialisering via diverse sexspalter.

  3. Omeh! Relationsexperter kan väl ändå behövas, även om man "bottnar i sig själv". såna saker kanske inte är svart/vita heller, eller vad säger du ano?

    Instämmer till fullo med bloggaren!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>