Julledigheten såhär långt

Vakna klockan fem på morgonen och inte kunna somna om, se hela Nyhetsmorgon och hinna skicka några jobbmail innan gryningen. Förkyld, ont i bröstet när jag andas. Börja skriva på de två texterna som ska in nästa vecka, spåna på ämne till morgondagens Sjuhärad Direkt. Bli uppringd av Aftonbladet och ombedd att skriva en text om julstress. Skriva text, glömma att plocka ur diskmaskinen som mamma bad mig om. Hosta, ta en dusch. Prata i telefon med redaktören till det som ska bli min debutroman. Bli påmind om diskmaskinen igen.

Men nu. Se Dexter, försöka sova igen, se till att hålla fötterna varma.
Det är ändå skönt att jobba på halvläge, helt lagom. Varken rastlös eller stressad. Speciellt när alla krav på att sköta markservice, träna och umgås plockats bort. Det är lite enklare hemma i Jämtland, allting, ändå.

2 thoughts on “Julledigheten såhär långt”

  1. Vi som är 1337 ser allt hur du försöker kompensera för att du inte var införstådd med leet för ett tag sedan. Bra jobbat, fortsätt så!

  2. Din text om julstressen i Aftonbladet är suverän! Särskilt gillar jag sista stycket :)

    och som du säger "kanske ska man fundera på vad meningen är egentligen med all stress". Själv är jag lite halv här, sterssar lite med hammalagad mat till att ha vänner över på middag ikväll för att fira svensk jul! Men det är lagom mycket stress tror jag, det är inte helstädat men jag hoppas att dom inte märker allt.

    god jul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>