Se det som en investering?

Jag har vid några tillfällen blivit tillfrågad om att ha en sån där donate-knapp från paypal på bloggen. Ofta vid tillfällen då jag inte riktigt fått ihop tillvaron och ekonomin. Jag har dragit mig för det, det har känts obekvämt och inteskaväljag.

Men nu har jag hamnat i sitsen att jag skulle behöva frilägga sammanhållen, ostörd tid för romanskrivandet och att det behovet sammanfaller rätt väl med att jag inte fått något semestervikariat och en rad fasta uppdrag gör sommaruppehåll. Jag och romanen fungerar inte så bra ihop när jag skriver några timmar om dagen. Jag är en fucking författarklyscha som behöver sammanhållen tid, asocialt beteende och introspektion för att kunna skriva.

Det enda som inte är hållbart i planen är ekonomin. Jag vet, av ett helt livs erfarenhet, att de där sömnlösa nätterna och nervösa dagarna då pengarna ligger i bakhuvudet hela tiden, då varje dag är en ny ohållbar budget som ska täcka allt från hyra till toalettpapper, de är de mest kreativitetsdödande som finns.

Därför har jag nu, efter diskussioner på Twitter och pepp, lagt till en donateknapp. Skänk så mycket eller lite ni vill, ni som har lust och råd, till mitt skrivande, mitt bloggande, mitt stundtals tröstlösa skönlitterära skrivande och få en roman tillbaka. Mitt ödmjukaste tack på förhand.

7 thoughts on “Se det som en investering?”

  1. Donera gärna lite parra till mitt artikelkommenterade, när ni ändå håller på.

  2. Bra. Jättebra. Och du … jag läste nånstans att man aldrig ALDRIG skall urskulda sig eller be om ursäkt för sig själv. ALDRIG!

    Om man inte gjort nåt dumt förstås mot någon och måste be om förlåtelse. Men det är ju en heeelt annan sak. Eller har sagt eller skrivit något som inte är rätt och riktigt … men då tar man bara tillbaka och just det … ber om ursäkt.

    Men ALDRIG annars.

    Nu skall jag donera.

    Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>