5 thoughts on “Skuldtragedierna gör inkassoföretagen rika”

 1. fin krönika! och om man inte tröttnar efter den så hade kaliber i p1 ett väldigt bra reportage om samma ämne den 31/10 förra året.

 2. Jättebra skrivet i Aftonbladet om inkassoindustrin. Många är vi som slåss för att få bättre förutsättningar att leva ett någorlunda normalt liv. Tyvärr orkar inte de överskuldsatta och de känner skam. De får svåra sjukdomar 9 ggr mer än befolkningen i övrigt. Forskning visar också att dödligheten är 33% högre hos dem som genomgår en skuldsanering. Det är tufft att leva på existensminimum år efter år.

  Här vill jag presentera en bloggare som slåss för sitt liv i detta träsk.

  http://nocashismyname.blogspot.com/2011/01/evighetsgaldenarerna-vs.html#comment-form

  Skriv gärna mer om detta elände – vi behöver det.

 3. Min sambo drog på sig stora skulder när han var ung och dum. Han gjorde upp en plan på hur mycket han skulle betala varje månad, och lyckades betala tillbaka allt på tio år, samtidigt som han levde på CSN. Den sjuka grejen var att varje år så slopade inkassoföretagen betalningsplanen så varje januari var han tvungen att ringa en massa samtal och upprätta den igen. Jag är övertygad om att det var med flit för att de inte vill att folk ska bli skuldfria och olönsamma för dem.

  Men som du säger, det är ingen som kritiserar inkassoföretagen. Folk som drar på sig stora skulder har väl ofta inte riktig koll och handlingskraft. Och alla andra tycker bara att de förtjänar allt de får.

 4. Väldigt belysande o sant. Ekorrhjulen snurrar ju allt fortare o lätt att vara optimist o tro att det grejar sig. När det inte gör det så kan man konstatera att det är näst intill omöjligt att komma tillbaks. Makthavarna i samhället är alltför många gånger, dessa inkassobolag, som köper upp fordrinar o verkar kunna leva gott på det.
  Att komma igen efter en skuldsaneringsprocess, vilken kan vara ca tio år lång och där existensminimum inte direkt bringar kraft o välmående över en. Det är för mig en gåta? Hur samhällets tankar o vilja att stötta de människor som hamnat där o sedan oxå skapa en vilja att komma tillbaks. Nej här väljer man bort och de hamnar i en säker förtidspension.
  Hoppas någon har tankar o genomförandekraft till en positiv syn för de alltfler som, “inte kan sköta sin ekonomi”, eller som jag menar vågar ta risker o tro på en bättre framtid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>