4 thoughts on “En annan sida av Göteborg”

  1. Känner igen det där, fast en femton-tjugo år tidigare. Det var liksom så självklart att det fanns minst två skivaffärer med egen direktimport (Stockholm hade noll), tre grymma spelställen i Haga som sköttes av besökarna och banden själva, minst tre förlag/skivbolag/musikstudios som producerade fantastiska saker, ett par genier (där Freddie Wadling var en av dem) som strövade fritt på gatorna, mysko bokhandlare där man kunde köpa allt från rollspel (redan 1979!) till homosexuella kärleksromaner med alver i huvudrollerna, ett myller av svartklubbar inom fem kvarter från Järntorget, X antal pågående husockupationer…

    Och så förstår man så många år senare att allt berodde på att tio till tjugo kreativa entreprenörer av olika slag under en dryg tioårsperiod tog saken i egna händer och skapade sitt eget. Doing by doing. Skapade. Importerade. Sålde. Spelade. Festade. Tänkte. Drömde. Förverkligade.

    Inget är självklart. Inget bara fanns (vilket jag trodde då, när jag växte upp i Masthugget) utan allt skapades och kämpades fram. Bengans, Radium, Wizard, Draupner, Renströmska, Sprängkullen.

    Det är mer Göteborg än någonsin Göran Johansson.

  2. Ditt göteborgs-komplex ska du vädra någonannastans än i BORÅS Tidning.En göteborgare är för evigt dömd ha komplex mot allt som inte är göteborgskt.Främst riktar sig komplexet mot vår stolta o vackra HUVUDSTAD,Stockholm,vår enda stora stad.
    En BORÅSARE liver sitt eget liv.Borås är en blomstrande stad som inte behöver spegla sig i det lilla o komplexfyllda Göteborg.Kom igen när du sett Stockholm,Paris o London o BORÅS.Då har du något att säga!

  3. Fast texten är publicerad i GP. Det är därför det står “dagens GP-krönika” och länkas till GP.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>