Google pics vågar säga sanningen!

Pär Ström har idag på Genusnytt utarbetat en helt fantastisk metod för att reda ut hur kritiska tillmälen och förolämpningar ska verifieras. Man bildgooglar helt enkelt tillmälet – i detta fall “pisshuve”- och jämför med en bild på sig själv. “Jag är inte så lik ett pisshuve”, kommer Pär Ström därmed fram till. Denna metod inspirerade mig till att göra samma sak med några av alla de begrepp jag fått kastat efter mig som feministisk vänsterdebattör.

För att verkligen kunna göra en rättvis jämförelse publicerar jag först en relativt nytagen bild på mig själv.
IMG_3333


Nu följer de vanligaste hatbegreppen riktade mot mig och sökresultatet på google pics.

1. Fitta

fitta
Några fina blommor på en tavla, inhandlade på Ikea av någon som fullständigt saknar intresse för estetik. Ev lite lika en fitta, inte så lika mig.
2. Hora

hora
En klocka. Inte så lik mig.


3. Kommunistkramare

kommunistkramare

GU VA GOTT DET SER UT!!! Älskar kommunistkramare med fetaost! Dock inte så likt mig det här heller.


4. Genusideolog

genusideolog
Några porslinsfigurer och lite grejs av någon med mindre lyckad estetiklösning i hemmet. Eventuellt är jag lite lik ankan.


5. Manshatare

manshatare
Sjukt snygg! Önskar jag var lik, men nej.


6. Del av det genusindustriella komplexet

del-av-det-genusindustriella-komplexet
Axessredaktören Johan Lundberg är en nyckelkompetens i det genusindustriella komplexet. Vi har båda ganska höga pannor och är blonda. Kanske lite lika ändå?

7. Bitter feminist som hatar män

bitter-feminist-som-hatar-män
Men Göran Hägglund, hur är det fatt? Saknas pojkvän? Har inte ett sådant vinnarleende som Hägglund, men vi klär båda i kostym.

8. Bitter manshatare som fått för lite kuk

bitter-manshatare-som-fått-för-lite-kuk
Jaha. Där står dom, dom bittra kaninjävlarna och konspirerar mot mansrörelsen. Gulliga, men inte så lika mig.


9. Mansförtryckande

mansförtryckande

Nejmen, vad hände nu? Det där är ju…Pär Ström. Eftersom vi inte är så lika varandra har vi äntligen fått ett svar kring det här att mitt genusarbete skulle vara förtryckande mot män. Skönt att vi äntligen fått det utrett och kan gå vidare i debatten tillslut.


18 thoughts on “Google pics vågar säga sanningen!”

 1. Oh helt fantastiskt! Kaninerna och Hägglund var helt klart bäst! Google bildsök ftw!

 2. Blev tvungen att verifiera dina resultat genom att omgoogla. Döm om min lycka när jag fick upp samma bilder som du. Jag ska nog tillaga en kommunistkramare till kvällsmat i solen, tack för tipset!

 3. Hahaha, fint och jävligt kul! Dock att jag blev väldigt förtjust i den “mindre lyckade estetiklösningen” och gärna vill ha den i mitt hem, oklart vad det tyder på.

 4. inb4 Wää wää har ni inga saklia argumennt o komma med, u va typist femminister wää wää

 5. Men allvarligt, det var väldigt skojigt och jag tänker förkorta ditt straff för Timbrosamarbetet för gott uppförande och börja följa dig på twitter igen om två år.

 6. Helt fantastiskt! Dessutom pluspoäng för att ha lyckats undvika sakfrågan så totalt. Men en otroligt vacker bildexposé var det i varje fall.

 7. För att förtydliga: jag betvivlar att själva bilderna var någons sakargument, men i det här blogginlägget ÄR bilderna ett argument i sig.

 8. Hej där :)

  Läste nån stans att du föreläste om psykisk ohälsa och det ledde mig till din blogg. Min dröm är att en dag också få föreläsa om psykisk ohälsa. Har lidit av ångest i många år och blev svårt sjuk av den, både psykiskt och fysiskt. Det är inte lätt att få behandling, eller snarare RÄTT behandling… gick länge med detta elände och alla möjliga sk “behandlingar” tills jag en dag hittade det som skulle göra mig fri från ångest och faktiskt bli frisk. Idag lever jag ett liv UTAN ångest, trodde inte det var möjligt.
  Kika gärna in på min blogg om du har lust :) Ladynova.blogg.se
  Min blogg handlar om Livet runt 30: Att vara ung kvinna i dagens samhälle med allt vad det innebär, ska man leva “enligt mallen:skaffa kille, förlova sig, gifta sig, skaffa barn, köpa radhus osv” eller ska man leva sitt egna liv och följa sin inre röst, den behandlar att göra karriär, vara ute i svängen, mode, shopping, psykologi och relationer, psykisk ohälsa, min väg tillbaka från utbrändheten och ett liv fri från ångest ( skriver en bok det just nu ).

  PS Du får gärna lov att lämna info om vart och när du föreläser, hade gärna velat komma och lyssna :)

 9. haha kul, men Elin du får stänga av safe search annars får du ju inga roliga bilder =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>