Sommarstängt

När jag skulle logga in på wordpress upptäckte jag att jag hade glömt mitt lösenord. Det tog några timmar innan jag kom ihåg det. Det är väl ungefär så den här bloggen fungerar numera. En gång en livlina under sömnlösa nätter, ett sätt att träffa nya vänner och senare en karriärhjälp. Numera är den sorgligt styvmoderligt behandlad. Vi har inte samma behov av varandra längre. Jag kan inte skriva öppet och känslosamt, som jag brukade. Jag hinner inte skriva åsiktsinlägg, när jag jobbar med det. Det blir inte så mycket alls.

Sedan en vecka tillbaka sitter jag på Göteborgs-Postens kulturredaktion. Jag stortrivs och älskar mitt jobb. Om snart tre veckor gifter jag mig. Det är bisarrt och ganska ogreppbart. Om lite mer än en månad kommer min debutroman. Jag har ungefär samma känslor inför det.

Jag sitter på min kontorsplats, läser böcker och skriver texter. Tänker på den jag var när jag startade den här bloggen. Hon som lovade sig själv att sluta snusa den dag då hon uppnådde kombinationen stabila relationer, hyfsad inkomst och ett stimulerande jobb. Jag tror att hon antog det löftet enbart för att hon levde i en cynisk visshet om att det aldrig skulle ske. Nu sitter jag här med snusdosan och borde väl, med andra ord, sluta. Men mest av allt vill jag åka tillbaka i tiden till den där sorgliga studentettan i stans fulaste område, med matfläckar på tapeterna och silverfiskar över badrumsgolvet. Jag vill sätta mig på sängkanten, där hon som startade den här bloggen ligger ensam med sin sömnlöshet, och berätta att allt kommer att bli så förbannat bra tillslut.

11 thoughts on “Sommarstängt”

  1. så sjukt jävla mycket <3 på detta elin och vet du, du förtjänar det så mycket. ps: nu när du tagit dig dit du vill så tycker jag nog att du förtjänar även en snus.

  2. Du är värd varenda sekund av att vara där du är idag! Och ta dig en snus till du. Kram mor <3

  3. så trevligt att läsa. Lycka till med livet,jobbet och allting! Hoppas att du (ni) får en underbar dag som start på det nya livet tillsammans :)

    Det har varit, och är, intressant och tänkvärt att läsa vad du skriver. Ser fram emot att se debutboken!

  4. Vill bara krama om både den “gamla” och den nuvarande elin, även om jag inte känner dig ett dugg egentligen..

  5. Du är en av de bästa skribenterna jag har läst och jag var så glad att du började jobba mer på GP och skriva flera inlägg. Grattis om det kommande bröllopet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>