Radioteater för alla åldrar

Text i GP Kultur 26/8

Många är vi som formats av sommarlovsmorgnar i sällskap av Unga radioteaterns uppsättning av Tordyveln flyger i skymningen , med Kay Pollack som regissör.

Rysningen i kroppen mitt i sommarvärmen när mystiken tätnar i den Selanderska gården är en omistlig del av barndomsminnena för många. Glädjande är att sommarlovsteatern fortfarande levererar spännande och välregisserade historier. Under sommaren har jag suttit bänkad intill radion för att lyssna på bland annat Moritz minnen om förintelsen och tillvaron i Auschwitz, och Erlend Loes finstämda barnbok Kurt kokar skallen, om flyktingar, främlingsfientlighet och rädsla. En fördel jämfört med Tordyveln flyger i skymningens tidevarv är också att man numera kan lyssna på sommarlovsteater på Sveriges Radios sajt även när hösten kommit. Unga radioteatern är väl värd podd-lyssningar, oavsett årstid och vilken ålder man är i.